Noritēja LEB seminārs “Individuālās aizsardzības līdzekļu atbilstība: ergonomika un inovācijas” sadarbībā ar RTU IAL laboratoriju

0

2024. gada 13. jūnijā Latvijas Ergonomikas biedrība sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Individuālo aizsardzības līdzekļu (IAL) laboratoriju organizēja semināru “Individuālās aizsardzības līdzekļu atbilstība: ergonomika un inovācijas”.  

Seminārā ar jaunākajām atziņām IAL testēšanā un testu pielietošanā dalījās RTU IAL laboratorijas vadītāja profesore Inga Dāboliņa. LEB biedriem bija iespēja praktiski iepazīties ar laboratorijas iespējām – šī ir vienīgā plaša spektra individuālo aizsardzības līdzekļu, tekstilmateriālu un tekstilizstrādājumu testēšanas un novērtēšanas laboratorija Latvijā, tās aprīkojums – ap 80 dažādu iekārtu – ir unikāls pasaules līmenī. Tajā tiek īstenoti arī antropometrijas un ergonomikas testi un pētījumi, kā arī attīstītas jaunas tehnoloģijas, ilgtspējīgi un ergonomiski materiāli un produkti tekstilnozares un visas Latvijas izaugsmei. Laboratorija nodrošina augsta līmeņa testēšanas pakalpojumus individuālās aizsardzības līdzekļu sertifikācijai, veic tekstilmateriālu un tekstilizstrādājumu objektīvu un neatkarīgu testēšanu un rezultātu interpretāciju, kā arī profesionālu ekspertīzi atbilstoši Latvijas, Eiropas un starptautiskajiem normatīvajiem aktiem un standartiem.

My New Stories