Aizvadīts seminārs “Eksoskeleti. Cilvēks darba vidē, noguruma mazināšana un izvairīšanās no traumām”

2023. gada 30. martā tika aizvadīts Latvijas Ergonomikas biedrības un Hartico OÜ rīkotais seminārs “Eksoskeleti. Cilvēks darba vidē, noguruma mazināšana un izvairīšanās no traumām”.

Šī semināra mērķis bija izglītot dalībniekus gan teorētiski, gan praktiski par eksoskeletu nozīmi, to, kā atbilstošs eksoskelets var novērst darba traumas, mazināt nogurumu, uzlabojot cilvēka darba apstākļus un produktivitāti.

Semināra ietvaros Hartico OÜ dibinātājs un vadītājs Toomas Türkson vēstīja par ekskoskeletiem un to nozīmi, kā arī rīkiem, kas palīdz atvieglot vai pilnīgi novērst ar darbu saistīto muskuļu un skeleta slimību ietekmi. Pēc teorētiskā eksoskeletu apskata, dalībniekiem bija iespēja arī praktiski izmēģināt vairākus eksoskeletu veidus, lai labāk izprastu to darbību un novērtētu potenciālo uzlabojumu darba procesā.

Vēlamies izteikt pateicību LEB biedrei Diānai Madelānei par šī semināra organizēšanu, nodrošinot profesionālu pieeju semināra organizēšanā.

Attēlā var aplūkot Eksokeletu LiftSuit Auxivo, kas atbrīvo muskuļu sasprindzinājumu, strādājot un paceļot smagumus leņķī.

My New Stories